Новини

Поредна среща с бъдещи и настоящи родители НА ЖИВО в Mall of Sofia

Поредна среща с бъдещи и настоящи родители НА ЖИВО в Mall of Sofia

В неделя, на 16 юни Училище БЕБЕ отново събра над 100 любопитни мами и татковци, на поредната среща НА ЖИВО в столичния търговски център Mall of Sofia

С акушерката Емилия Казълова обсъдихме Първите дни и месеци на бебето, както и основните физиологични състояния, и психомоторно развитие. Еми запозна родителите с изследванията, които се правят на бебето след раждането, кои показатели се следят, как хигиенизираме бебето и в какво се изразят ежедневните грижи за него. Тя даде ценни съвети по отношение на психомоторното развитие на бебето през първите 6 месеца, как то възприема света в отделните периоди, какви са неговите емоционални и двигателни възможности. 

Ортопедът д-р София Фурсова демонстрира на гостите как се правят Масаж и гимнастика на бебето, кога и защо трябва да се случи първият преглед при ортопед? Д-р Фурсова поговори на родителите за развитието на опорно-двигателния апарат на новороденото и малкото бебе, както и по какъв начин възрастните могат да го стимулират. Защо е важна ортопедичната профилактика, какво представлява Златният стандарт, кои са правилните позиции за седеж на бебето.Бяха засегнати и пълзенето, и прохождането, както и избора на правилните обувки за първите стъпки на бебето. 

Как, кога и с какво да захраним бебето узнахме от Мирослава Делчева, магистър фармацевт, хомеопат, натуропат, Бахов терапевт, специалист по здравословно хранене и алтернативна медицинаТя сподели още по какъв начин да създадем здравословни хранителни навици още в ранна детска възраст, в какво се изразява здравословното хранене на мъниците от 0 до 3 годинки и как да си изберем детска кухня, а именно по следните критерии – хигиена, безопасност, правилно съхранение на приготвената храна, качествени продукти, разнообразно меню, съобразено с ежедневните нужди на нашите деца – всичко това в лицето на детска кухня Хер Бебе.

С Кожните промени по време бременност и кърмене, и с интензивната грижа за оточни и уморени крака ни запозна Виктор Димитров, медицински представител на Борола ООДТой сподели ценни съвети и подходящи продукти за грижа за кожата на бебето и майката, какво предизвиква отоците и умората в долните крайници по време на бременност и възможно ли е да се облекчат веднага, както и как да запазим състоянието на кръвоносните съдове и кожата на долните крайници по време на бременността и след нея? 

От Диана Наскова, представител на МЦ Афродита и тъканна банка Future Health научихме как протича извличането и съхранението на стволови клетки от пъпна връв, по какъв начин разбираме дали те са годни за последваща употреба, от какви болести могат да предпазят децата ни и какво да съобразим при избора на тъканна банка? 

А Велина Метева, продуктов мениджър на Water Wipes и Parakito за България ни запозна с основните кожни неразположения при новороденото и малкото бебе в летния сезон? От нея научихме как да се грижим и хидратираме бебешката кожа в горещините и не само, как да четем етикетите на продуктите за бебето, за да сме сигурни в чистия състав? Какви са спецификите на бебешката кожа и как да я защитим от насекомите през лятото – профилактика.

На събитието присъстваха над 100 родители и всички гости си тръгнаха с подаръчни комплекти от партньорите на инициативата – Борола ООДBaby CapWater WipesPhilips Avent и BioGaiaа в томболата на Училище БЕБЕ бяха раздадени много подаръци. 

всички статии