Новини

Над 130 гости посетиха Дните на отворени врати в УМБАЛ „Лозенец”, организирани от Училище БЕБЕ

Над 130 гости посетиха Дните на отворени врати в УМБАЛ „Лозенец”, организирани от Училище БЕБЕ

Над 130 гости посетиха Дните на отворени врати в УМБАЛ „Лозенец”, организирани от Училище БЕБЕ

На 8 юни Училище БЕБЕ отново бе на гости на УМБАЛ „Лозенец”Събитието включваше Ден на отворените врати в Клиниката по Акушерство и Гинекология и Отделението по Неонатология, лекции, практически занятия и кътове за консултация и демонстрация на продукти и услуги, полезни за бъдещите мами и татковци.

Инициативата официално беше открита лично от директора на болница „Лозенец” – д-р Олга Мицова-Масларова, която поздрави гостите, представи модерната визия на болницата и изказа своите благодарности към професионализма и старанието на своя екип, в лицето на доц. д-р Дорина Асенова (Началник Клиника по акушерство и гинекология) и д-р Щерю Бояджиев (Началник Отделение по неонатология).

Лекторите – доказани специалисти с дългогодишен опит от екипа на болница „Лозенец” говориха на настоящите и бъдещи родители по различни важни теми. Д-р Асенова успокои майките, че в Раждането на новия живот няма нищо страшно, особено когато то се случва под контрола на опитен екип от професионалисти. Тя сподели важни моменти от проследяването на бременността; кои са спецификите на нормалното и оперативното раждане; как да се подготвят за този така важен момент; кои са фазите на двата типа раждане и възможностите за обезболяване. Д-р Бояджиев сподели в какво се изразяват Първите грижи за новороденото, Кои са спецификите на бебешката кожа и как адекватно да се грижим за нея и Какво трябва да знаем за храненето на кърмачето.

Адвокат Калина Михайлова, специалист в сферата на търговското, облигационното и медицинското право проведе прекрасна дискусия с гостите за техните трудови и осигурителни въпроси по време на бременност и майчинствоД-р Виолета Азис, клиничен психолог и психотерапевт, ръководител на Центъра за психологична помощ към УМБАЛ „Лозенец“ обясни подробно в какво могат да се изразяват страховете по време на бременността и след раждането и кога да потърсим психологическа подкрепа. А опитните акушерки от родилното отделение демонстрираха нагледно как се къпе новородено бебе, по какъв начин почистваме отделните му зони, как се грижим за пъпчето и цялостната хигиена, и др. Гостите получиха отговори на важни въпроси, като Защо да запазим стволови клетки на детето си при раждане? Кои са най-често срещаните митове в сферата и каква е реалността, а гост-лектор по темата беше Елена Танева, акушерка и медицински представител в българска тъканна банка „Селена Целс”.


Над 130 посетители – основно двойки, очакващи своята първа рожба получиха полезна информация и от партньорите на събитието на кътовете за консултация – как се сменя памперс и се поддържа зоната на пелените от Велина Метева и Water Wipes, как да се грижим за чревния микробиом с Ведра и Омнибиотик Панда, как да се погрижим за чувствителната бебешка кожа с A-DERMA, ролята на витамините и добавките с Doppelherz, а всеки гост имаше възможност да опита от вкусните паучове и пюрета Gerber от Nestle България и DEVIN изворна с розов етикет, подходяща от първия ден на новороденото. Организаторите бяха предвидили вкусна почерпка за посетителите, и всеки получи подарък от партньорите на събитието - A-DermaDevinWater Wipes,Vedra International, Doppel HerzNestle България и Lansinoh.

В края на събитието организаторите зарадваха присъстващите мами и с прекрасни подаръци в томбола на Училище БЕБЕ.

Очаквайте Училище БЕБЕ на гости в болница „Лозенец” отново през есента.  

всички статии