Новини

Интересни лектори, полезни теми и много подаръци зарадваха гостите на Училище БЕБЕ в Mall of Sofia

Интересни лектори, полезни теми и много подаръци зарадваха гостите на Училище БЕБЕ в Mall of Sofia

Вчера, 28 април, Училище БЕБЕ и Mall of Sofia за пореден път събраха бъдещи мами и татковци на месечната среща за родители.
Събитието стартира с педиатъра д-р Нина Конова и тема, посветена на най-честите проблеми през първата годинкаД-р Конова засегна състоянията, които доста често притесняват младите родители – коликите, адаптационните проблеми, кожните неразположения, пъпната херния и секрецията от очите, сумтящото носле, млечните корички, рефлукса, диарията, запека, повишената температура и други. 

Мая Костова, медицински представител на тъканна банка Селена Целс сподели какво е важно да знаем при съхранението на стволови клетки и дали да го направим, като изтъкна важни факти от извличавено, съхранението и съвременното приложение на стволови клетки от пъпна връв, както и какъв тип заболявания могат да повлияят.

За кожните промени и имунната защита по време на бременност и кърмене разказа Виктор Димитров, медицински представител на Борола ООД, който представи на гостите основните функкции на кожната бариера и защо е важна за майката и бебето; най-честите дерматологични проблеми при бебето и начините се справим с тях; ролята на имунната защита при срещата с грип, вирус и други инфекции – при бебето и родилката и имуномодулаторите, които можем да приемаме по време на бременност и кърмене.

Йоана Маринова, консултант по детски сън, "Мамо, спи ми се!" сподели 5 стъпки за лесно приспиване на новороденоБъдещите мами и татковци с интерес слушаха за интервалите на сън и будуване според възрастта на бебето, за техниките за „изморяване“ на новороденото и за изграждането на ритуали за сън преди приспиване. Йоана отговори и на многобройните въпроси, които вълнуваха бъдещите родители по темата за съня.

Уроци по кърмене под формата на work shop представи акушерката Мария Евгениева, която запозна мамите с първите стъпки за успешно кърмене, както и съвети за повишаване на лактацията. Практиката бе насочена към позиции за кърмене, правилно поставяне на бебето на гърдата, какво да правим ако бебето не иска да засуче, специфики при кърмене на недоносеното бебе. 

Всички гости си тръгнаха с продукти от партньорите на събитието – Bio AmicaБорола ООДBaby CapЛактеса и ИвентасСледващата среща НА ЖИВО ще бъде на 12 май, следете програмата тук: https://www.bebeto.org/School.

всички статии