За мама

Нова ера в грижата за здравето и красотата в периода на бременността и кърменето

Нова ера в грижата за здравето и красотата в периода на бременността и кърменето

Разговаряме с екипа от специалисти на SKIN CLEANic, за иновативните услуги и продукти в областта на здравето и красотата

 

 1.  Представете студио SKIN CLEANic с няколко изречения.

SKIN CLEANic е нов формат козметични студия, създадени на базата на авторски техники за решаване на проблеми с кожата на лицето. Отворихме врати в началото на 2023 г. Започнахме като малък остров в Paradise Center, а сега вече може да ни намерите в сърцето на София, на ниво 1 в Mall of Sofia. Тази стъпка бе направена, за да предложим на нашите клиенти най-високите стандарти на обслужване и грижа за кожата на лицето и тялото.

Нашата мисия е да популяризираме красотата чрез здраве и да научим хората на систематичен и интегративен подход към грижата за кожата на лицето и тялото.

 1. Предлагате различни услуги, насочени към естетичната красота и здравето. Кои са уникалните процедури, които клиентите могат да намерят при вас?

В SKIN CLEANic предлагаме както иновативни и класически процедури, така и специално разработени терапии и протоколи за усъвършенстване и поддържанена кожата на лицето здрава и сияйна. Терапиите се извършват с помощта на апарати и козметични продукти с най-високо качество. Иновативният подход се прилага във формулите на професионалните козметични продукти от Южна Корея, които използваме в терапията и предлагаме също и за домашна грижа.

Нашият арсенал от услуги включва процедури и терапии, насочени към решаването на 6 основни проблема с кожата на лицето:

 • третиране на акне;
 • процедури за тийнейджъри;
 • третиране на розацея (зачервяване);
 • третиране на пигментация;
 • дълбоко овлажняване;
 • процедури против стареенето на кожата.

Най-популярните процедури сред нашите клиенти днес са:

 • почистване на лицето: може да бъде класическо или апаратно (с ултразвукова шпатула или хидровакуум), ръчно (мануално) или комбинирано, когато козметикът прецени, че двете процедури еднавременно са най-подходящият за вас вариант;
 • различни видове пилинг процедури (особено популярни през зимния сезон);
 • различни видове маски с LED-светлина според нуждите на кожата;
 • лазерно подмладяване.

В нашето студио предлагаме и услуги за естетична красота и грижа за тялото:

 • лазерна епилация и кола маска;
 • масаж на лицето;
 • оформяне, боядисване и ламиниране на веждите и миглите в нашия Lash&Brow bar;
 • лечебен, антицелулитен масаж на тялото, както и други уникални масажни техники, които трябва да опитате.
 1. Вече представихте на наше събитие  Диагностиката на кожата на лицето, посредством прецизния уред JANUS Pro. Бихте ли разказали повече за него?

Вярно е, на вашето събитие през януари представихме апарат за диагностика на кожата на лицето JANUS Pro -изключителнопрецизенуред, койтооткрива нови възможности в козметологията, тъй като предоставя информация за невидимите процеси, протичащи в кожата.

Знаете ли, че Янус е двулик бог в древноримската митология? Той е бил богът-демиург, тоест богът-създател на света. В Древен Рим той е бил почитан като божеството на всички начинания. Между другото, първият месец от годината, януари, е кръстен на Янус.

В SKIN CLEANic, преди да изготвим индивидуална стратегия за третиране и подмладяване за кожата на лицето, извършваме 3D компютърна диагностика на кожата с помощта на изкуствен интелект.  Апаратът може не само да оцени съществуващите проблеми, но и да определи точното им местоположение, да сравни състоянието на лявата и дясната половина на лицето. Уредът, също така предоставя на козметика информация за биологичната възраст на пациента.

Той определя параметри като:

 • нивото на пигментация, която е видима или невидима за окото;
 • развитието на бръчките по кожата;
 • възрастта на кожата на лицето;
 • нивото на хидратация;
 • еластичността на кожата;
 • нивото на себумната секреция.

Предимства на апарата Janus Pro:

 •  Безконтактност – кожата се изследва под увеличение в светлинни филтри, а промените се обработват и записват с компютър.
 •  Прецизност и обективност – програмата отбелязва проблемните зони и изготвя ясни графики и таблици, а също така и доклад, в който подробно се описва състоянието на кожата. Липсата на човешкия фактор увеличава точността и обективността на получената информация.
 •  Безопасност – устройството има възможност за самостерилизация. Благодарение на това диагностиката не носи инфекциозни заплахи и е абсолютно безопасна за бременни жени и млади майки.
 •  Висока скорост – апаратна диагностика на кожата с устройството отнема само 5 минути. Пълната информация и резултатите от компютърната диагностика на кожата идват след  5-7 минути на имейла и телефона на клиента.

 1. Кои процедури от вашето портфолио са подходящи за бременни и кърмещи жени?

Бременността е един от най-красивите периоди в живота за всяка жена. По време на бременност наистина не могат да се извършват всички козметични процедури, като например:

 • не могат да се правят инжекционни процедури: биоревитализация, мезотерапия, ботокс, контурна пластика на устни и други области. Инжекциите нарушават целостта на кожата, което може да причини пигментация и да увеличи риска от усложнения.
 • лазерни процедури: епилация, подмладяване, RF-лифтинг, фототерапия. Повечето други хардуерни процедури също са забранени.

Бременни и кърмещи жени могат да поддържат красотата и здравето на кожата си в SKIN CLEANic с помощта на различни естетични процедури:

 • механично и ултразвуково почистване на кожата;
 • процедури с различни маски: в тази позиция трябва да обърнете внимание на овлажняването и подхранването на кожата - козметиците ще изберат грижа, която е подходяща за вашия тип кожа;
 • повърхностни пилинги на лицето: леките повърхностни пилинги ще помогнат да се отървете от мъртвите клетки и да обновите кожата си. В този период не могат да се правят сериозни химически (киселинни) пилинги!
 • масажът на лицето е друга процедура, разрешена по време на бременност: класически, лимфен дренаж - видове масаж, които ще придадат на кожата еластичност и свеж вид, ще помогнат премахването на подуването, намаляването на мимическите бръчки и коригирането на овала на лицето.

В сръчните ръце на козметик тези процедури могат да дадат отлични резултати!

В SKIN CLEANic предлагаме масаж на тялото за бременни и кърмещи:

 • дренажен масаж на определени зони от тялото, такива са краката и глезените, защото, както знаем, по време на бременността може да се подуват и да задържат вода. Това е излишен дискомфорт, на който не трябва да се излага нито една бременна жена.
 • лечебен масаж на гърба, кръста и масаж, който ви освобождава от главоболието.

Не забравяйте да предупредите специалиста за вашето положение, преди да започнете процедурата: в края на краищата, в ранните етапи бременността може все още да не е забележима за другите. Специалистът ще избере метод на лечение, като вземе предвид вашата ситуация, внимателно ще наблюдава реакцията и, ако е необходимо, ще коригира хода на процедурата и избраните козметични препарати.

        5. Клиентите могат да се възползват от индивидуална консултация при вас. Как се случва това?

Как може да се случи записването на персонална консултация? Клиентът може да ни се обади по телефона (088 8884624), да използва опцията за онлайн записване чрез Studio 24 или да се запише на място в нашето студио в Mall of Sofia, на ниво 1.  Следващата стъпка е пристигането на място в нашето студио и започването на консултацията. Клиентът получава обстойна информация за своята кожа, моментното й състояние, препоръки за необходимите му процедури, терапии и съвет каква козметика за домашна грижа е най-добре да използва. След консултацията може да си запише час за някоя от предоставяните от нас процедури. Нашите клиенти могат да получат консултация както преди провеждането на грижата за тяхната кожа, така и по време. А след нея могат да държат връзка с козметикът, който е направил процедурата.

За повече информация:

www.skincleanic.com

https://www.instagram.com/skincleanic/ 

всички статии