Новини

На 18 ноември Училище БЕБЕ в партньорство с УМБАЛ „Лозенец” проведе събитие НА ЖИВО за бъдещи и настоящи родители

На 18 ноември Училище БЕБЕ в партньорство с УМБАЛ „Лозенец” проведе събитие НА ЖИВО за бъдещи и настоящи родители

На 18 ноември Училище БЕБЕ в партньорство с УМБАЛ „Лозенец” проведе събитие НА ЖИВО за бъдещи и настоящи родители. Инициативата включваше Ден на отворените врати в Клиниката по Акушерство и Гинекология и Отделението по Неонатология, лекции, практически занятия и кътове за консултация и демонстрация на продукти и услуги, полезни за бъдещите мами и татковци.

Събитието официално беше открито лично от директора на болница „Лозенец” – д-р Христо Стоянов, който поздрави гостите и изказа своите благодарности към усърдието и старанието на своя екип в лицето на доц. д-р Дорина Асенова, Началник Клиника по акушерство и гинекология, и д-р Щерю Бояджиев, Началник Отделение по неонатология.

Основните лектори бяха лекари от болницата – доказани специалисти с дългогодишен опит в различни области.
Д-р Асенова поговори на гостите за Раждането - нормално и оперативно. Как да се подготвят за този така важен момент, какви са спецификите на двата типа раждане и кои са различните видове обезболяване.
Д-р Бояджиев сподели в какво се изразяват Първите грижи за новороденото и какво трябва да знаем за храненето на кърмачето.
Защо бъдещите и настоящи родители имат нужда от Психологична подкрепа и кои са най-честите страхове в периода на бременността и раждането посетителите научиха от екипа на д-р Виолета Азис, клиничен психолог и психотерапевт, ръководител на Центъра за психологична помощ към УМБАЛ „Лозенец“.
А опитните акушерки от родилното отделение демонстрираха нагледно как се къпе новородено бебе, по какъв начин почистваме отделните му зони, как се грижим за пъпчето и др.
Предимства на съхранението на стволови клетки в България начерта Венета Куцева, Медицински представител на тъканна банка Селена Целс, а Виктор Димитров - медицински представител на Борола ООД даде ценни практични съвети относно Грижа за кожата и имунитета на бебето и майката.

Близо 100 души – основно двойки, очакващи своята първа рожба получиха полезна информация и от партньорите на събитието на кътовете за консултация – как се сменя памперс и се поддържа зоната на пелените от Велина Метева и Water Wipes, как да се грижим за чревния микробиом с Ведра и Омнибиотик Панда, каква е ролята на имунитета и как правилно да го подкрепим с продуктите на Борола, как да се погрижим за чувствителната бебешка кожа с A-DERMA, ролята на витамините с Doppelherz.

Всички гости получиха подаръци от партньорите, а в края на събитието организаторите зарадваха присъстващите мами и с прекрасни подаръци в томбола на Училище БЕБЕ.

Освен всичко това, посетителите се почерпиха с вкусните и здравословни сладки и соленки от сладкопекарна „Меден хляб“, с минерална вода ДЕВИН и топли напитки.  

Следващото събитие на училище БЕБЕ на живо ще се проведе на 26 ноември в Mall of Sofia. 
Следете програмата ни :) 

всички статии