Новини

Училище БЕБЕ НА ЖИВО в Mall of Sofia на 29.10.2023

Училище БЕБЕ НА ЖИВО в Mall of Sofia на 29.10.2023

На 29 октомври Училище БЕБЕ проведе поредното събитие НА ЖИВО, за бъдещи и настоящи родители в столичния търговски център Mall of Sofia. 
Близо 120 души - основно двойки, очакващи своята първа рожба получиха ценни насоки и практични съвети по теми, свързани с Раждането на бебето и обезболяване по време на раждане, Основните грижи за бебето от 0 до 1 годинка, Здравословното хранене на децата до 3 годинки и необходимите вещества за правилния детски растеж, Профилактика и грижа за дедето в есенния сезон и други. 
Акушер-гинекологът д-р Иван Вецев отговори на множеството въпроси на бъдещите родилки по отношение на нормалното раждане и цезаровото сечение, какво се случва в родилна зала и какви методи на обезболяване се прилагат при различните типове раждане.  
Хомеопатът д-р Зорка Угринова начерта основните грижи за бебето през първата годинка, като акцентира върху основните физиологични състояния, сред които коликите, кожните неразположения, изхожданията, хормоналните кризи, хигиената на бебето, млечница, афти, полова криза и други. 
Педиатрите д-р Боряна Данкова и д-р Роза Костадинова споделиха кои са най-честите инфекции при бебетата и малките деца в есенно-зимния сезон, кои са основните причинители и начертаха хронологията в линията на лечение при хрема, висока температура и кашлица. Родителите получиха и план за действие в домашна среда с акцент върху режима на сън и хранене, и употребата на добавки. 
Мирослава Делчева, специалист по здравословно хранене и алтернативна медицина даде ценни насоки на гостите по отношение на здравословното хранене на децата и създаването на правилни хранителни навици в ранна детска възраст. Мира сподели своя опит и в работата си с детските кухни и сподели какви критерии трябва да имаме при избора на детска кухня.

Кулминацията на събитието беше практическата част за Оказване на първа помощ или какво да правим при животозастрашаващи ситуации. Гост-лектор беше Анди Георгиев, мениджър Курсове и тренинги в Училище по първа помощ на FirstAidbg.com, който по изключително умел и забавен начин демонстрира нагледно животоспасяващи техники при задавяне, безсъзнание и други при бебета. 

Всички гости получиха подаръци от партньорите на събитието Capey Pharma, Vedra International, Bio Amica, Vitabiotics и Herr Bebeа в края на събитието организторите зарадваха присъстващите мами и с прекрасни и практични подаръци в традиционната томбола на Училище БЕБЕ.

Следващото събитие ще се проведе на 26 ноември. Следете програмата ни.

всички статии