Новини

Училище БЕБЕ НА ЖИВО в Mall of Sofia на 9-ти юли

Училище БЕБЕ НА ЖИВО в Mall of Sofia на 9-ти юли

На 9 юли Училище БЕБЕ проведе поредното събитие НА ЖИВО, за бъдещи и настоящи родители в столичния търговски център Mall of Sofia.
Организаторите бяха подготвили лекционен панел, практически занятия и кътове за консултации със специалисти и партньори. На събитието присъстваха над 110 души, основно двойки, очакващи своята първа рожба. 
Сред водещите лектори бяха педиатърът и неонатолог д-р Станислава Хитрова, която сподели кои са най-честите храносмилателни проблеми при бебето и по-конкретно как да се справим с коликите, рефлукса, диарията и запека при новороденото и малкото бебе. 
Педиатърът д-р Тодор Тодоров разказа за най-честите летни неразположения както при бебета, така и при възрастни и препоръча бързи и щадящи методи и средства за профилактика и противодействие срещу грип, настинка, вирус, температура и за подсилване на имунната система.
Акушерката Емилия Казълова коментира какво включват п
ървите грижи за новороденото в болницата и у дома, как да се подготвим за посрещане на новороденото, какво се случва в първите минути от живота на бебето, кои са най-важните физиологични показатели, какво да правим като се приберем с бебето вкъщи. Чрез кукла-бебе Еми демонстрира на публиката как се почиства пъпчето в различните фази, как се облича новородено, как се хигиенизират ушите, очите и зоната на пелените. 
Акушерката Теодора Артинова проведе work shop за масаж и гимнастика на бебето. Родители видяха на практика как се прави гимнастиката и с какви масажни техники се раздвижва бебето. 
Всички гости получиха подаръци от партньорите на събитието Capey Pharma, Bio Amica, бебо, Alpen Pharmaа в края на събитието организторите зарадваха присъстващите мами и с прекрасни и практични подаръци в традиционната томбола на Училище БЕБЕ. Специална награда – ваучер с отстъпка от 700 лева подариха тъканна банка Селена Целс.

Следващото събитие ще се проведе през септември. Следете програмата ни. 

всички статии