Новини

Училище БЕБЕ проведе поредното си интригуващо събитие НА ЖИВО

Училище БЕБЕ проведе поредното си интригуващо събитие НА ЖИВО

На 25 юни Училище БЕБЕ проведе поредното събитие НА ЖИВО, за бъдещи и настоящи родители в столичния търговски център Mall of Sofia.
Организаторите бяха подготвили лекционен панел, практически занятия и кътове за консултации със специалисти и партньори. На събитието присъстваха близо 130 души, основно двойки, очакващи своята първа рожба. 

Сред водещите лектори бяха Марияна Манушева, инструктор по първа помощ и управител на Училище по първа помощ FirstAidbg, която демонстрира с кукла-манекен животоспасяващи техники при бебета и малки деца, като задавяне, поглъщане на чуждо тяло, спиране на притока на кислород, загуба на съзнание и т.нар. гълтане на езика.

Бъдещите родители се включиха и в work shop, в който акушерката Мария Евгениева показа нагледно как се хигиенизират отделните миниатюрни зони на бебето, техники на обличане на новороденото и захвати при къпането в отделните периоди през първата годинка.

Педиатърът д-р Тодор Тодоров сподели ценни съвети за съвременната роля и функции на педиатъра в живота на бебето и малкото дете, как и кога се случва избора и записването при педиатър и какво включва първото посещение на новороденото у дома. Бъдещите мами и татковци бяха информирани за задължителните ваксини по имунизационен календар у нас, от какво ни предпазват и срещат ли се нежелани реакции, както и какво включва детската профилактита през първите 365 дни от живота на бебето.

Диди Наскова от тъканна банка Future Health разказа за актуалностите около извличането, съхранението и приложението на стволови клетки от пъпна връв, а Виктор Димитров (медицински представител на Борола) даде съвети за грижа за имунитета и кожата на мама и бебе. 

Всеки гост получи подаръци от партньорите на събитието Borola, WaterWipes и CapeyPharma, а в края на срещата организторите зарадваха присъстващите мами и с прекрасни и практични подаръци в традиционната томбола на Училище БЕБЕ, в която се включиха и нашите приятели от Vitabiotics.

Следващото събитие ще бъде на 9 юли, неделя, от 10.30 часа на ет. 2. 

всички статии