Новини

Инициатива: Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа

Инициатива: Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа

Ежегодната глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето ще се отбележи за 30-и път от 1 до 7 август в страни по целия свят.

„Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“  е темата на световната кампания през тази година. Тя ще е насочена върху необходимостта от укрепването на капацитета на всички участници, които трябва да защитават, насърчават и подкрепят кърменето на различни нива на обществото – правителства, системи за здравна грижа, работодатели и общности.

Посланието на кампанията е, че всички участници във веригата трябва да бъдат информирани, образовани и овластени, за да могат да осигурят и поддържат благоприятна среда за семействата по отношение на кърменето.

Кърменето е от ключово значение за стратегиите за устойчиво развитие след пандемията, тъй като подобрява храненето, гарантира продоволствена сигурност и намалява неравенствата както на национално ниво, така и между отделните държави.

Вижте повече за инициантивата на Банка за майчина кърма, която всеки ден от 10.00 ч. до 12.00 ч. в периода от 01.08. до 05.08.22г. организира дни на отворените врати.

През предстоящата седмица екипът Училище БЕБЕ ще споделя с вас полезна информация, съвети и мнения на специалисти относно кърменето.

На 15-ти август пък с акушерката Мария Евгениева ще си поговорим повече по темата "Кърмене – началото, как да се подготвим и какво трябва да знаем за старта на кърменето?"

всички статии