Новини

10 години детска градина „Монтесори Хай“

10 години детска градина „Монтесори Хай“

13 юли 2021 г., София.Като вълшебна горска приказка премина празникът по случай десетата година от създаването на детска градина „Монтесори Хай“ – една от първите Монтесори градини в България. Рожденият ден срещнадеца, родители и учители, били част от екипа на градината през годините и останали завинаги в голямото „Монтесори Хай“ семейство.

На празника грееха усмихнати лица, имаше и много насълзени очи, раздаваха се мили прегръдки, много незабравими истории отново оживяха край езерото в гората близо до София. Децата не спираха да играят и да се забавляват така, както винаги са го правили заедно, а възрастните да споделят и наваксват пропуснатото.

„Порасна градината, пораснаха и първите дечица прекрачили прага на синята къща, пораснаха мечтите на всички. Очите обаче са същите – търсещии любопитни на децата, изпълнени с любов и благодарност на родителите. Много от тях преплетоха съдбите си за цял живот с други семейства от градината, което безкрайно ни радва“, каза Веселина Стойчева, създател на детска градина „Монтесори Хай“. 

„Вълнуващо и много топло беше за мен да гледам отстрани как деца и учители държат ръцете си, споделят и си спомнят за най-милите години заедно. И днес в погледите на най-малките човечета, които са при нас, се виждат онези искри, заради които градината е това, което е – място, където децата изразяват най-доброто от себе си, щастливи играят, изследват големия свят...и остават приятели!“, допълни Веселина Стойчева. 

За ЧДГ „Монтесори Хай“

ЧДГ „Монтесори Хай“ е малка семейна, уютна детска градина, в която често децата прекарват повече време, отколкото вкъщи. Място, в което заедно с тях учителите преживяват техните радости и болки; щастливи и тъжни мигове. Индивидуалното внимание за нас не е рекламен трик, а истинското познаване на всяко дете – дали обича броколи или авокадо, дали го е страх от насекоми, дали харесва розово или пък енциклопедии за космоса. За нас академичните знания не са самоцел, те са естествено последствие от всичко, което заедно с децата градим през годините. И все пак всички наши деца успешно преминават приемните изпити и продължават обучението и развитието си в училищата, в които са избрали, печелят олимпиади и медали.

„Монтесори Хай“ е мястото, в което има кой да гушне детето ако е тъжно, мястото където то ще се чувства обичано и разбрано.

Преподавателите и помощник-учителите в ЧДГ „Монтесори Хай“ са сертифицирани от Association Montessori Internationale, както и от Министерството на Образованието и Науката. Детската градина е член на Монтесори общността в България.

За допълнителна информация:www.montessori-hi.com

всички статии