Новини

Децата говорят за природата - възрастните само трябва да ги чуят

Децата говорят за природата - възрастните само трябва да ги чуят

Проектът Earth Speakr стартира с покана към децата в цяла Европа говорят заедно за бъдещето на планетата - и с надеждата хората, които взимат решения, да ги чуят.

Earth Speakr използва добавена реалност и включва безплатно приложение и интерактивен сайт (www.earthspeakr.art), адаптирани на 24 езика и достъпни в целия свят. През следващите 6 месеца всеки може да свали приложението на Earth Speakr и да анимира своята среда чрез интерактивни технологии за игра.

Децата и младежите под разрешената възраст за гласуване могат да вземат участие, давайки своето предложение за каквото си изберат - дърво, обелка от банан, небето или улицата - и да говорят за обкръжаващата ги среда и планетата. Техните креативни предложения ще бъдат споделени на сайта www.earthspeakr.art и ще могат да бъдат преживяни в приложението чрез добавена реалност.

"Няма правилно или грешно и всеки може да вземе участие. Earth Speakr кани децата да говорят от сърце и душа и да участват в изграждането на нашия свят и нашата планета, днес и в бъдещето", каза Олафур Елиасон.

Източник:dnevnik.bg

всички статии