Новини

Музиката за деца се връща в зала "България" с лятна история за тромпета

Музиката за деца се връща в зала "България" с лятна история за тромпета

Музикалната образователна програма на Софийската филхармония "Фортисимо фамилия" планира да се върне при почитателите си след паузата заради коронавируса с лятна история за тромпета.

Новото начало на приказките е на 9 август от 11.30 ч. в голямата зала на концертен комплекс "България", съобщават организаторите на концерта, като уточняват, че именно с "Приказка за тромпет" преди 11 г. е започнала програмата, създадена по идея на диригента Максим Ешкенази.

Този път в ролята на разказвачи влизат музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Цанислав Петков, солистът Петър Македонски и актрисата Сандра Петрова, а програмата включва произведения, които показват изкуството да се свири на тромпет в целия му блясък и сложност. Публиката ще чуе "Полетът на бръмбара" от Римски-Корсаков, "Музика на водата" от Хендел, "Междузвездни войни" на Джон Уилямс и др. Сценарият е на Александър Чобанов.

Организаторите напомнят, че всеки билет за несъстоялите се концерти през март ("Приказка за обой"), април ("Приказка за кларинет") и май ("Сен-Санс и Малкия Ото") може да бъде заменен на касата на зала "България" и да се ползва за "Приказка за тромпет". Билетите могат да бъдат и върнати без замяна.

всички статии