Новини

Лятно зооучилище 2020 онлайн

Лятно зооучилище 2020 онлайн

Лятното зооучилище през 2020г. ще се проведе дистанционно онлайн. В него ще може да се включат безплатно всички заинтереровани безплатно. Организаторите са подготвили 15 онлайн срещи с различно и интересно съдържание, свързано с животните и зоопарка в периода 23 юни – 23 юли. Дистанционното онлайн обучение ще се провежда от служителите на Екологичния научно-образователен център, които са магистри по Екология и имат опит в презентирането и създаването на образователни програми в зоопарка. Ще се включат и гледачи от зоопарка, художник и професионален треньор на кучета, които са участвали в провеждането на Лятното зооучилище в предишни години.

В тази първа онлайн среща Катерина Зарева-Симеонова, завеждаща Екологичния научно-образователен Център към Софийския зоопарк ще представи презентацията "История на зоопарковете и на Зоологическа градина - София". Тя ще ви запознае с интересни моменти от дългата история на зоопарка и ще имате възможност да видите архивни кадри от Царската зоологическа градина и от преместването на животните от там в настоящата зоологическа градина.Ще разберете и какви са тенденциите в развитието на съвременните зоопаркове и кои са техните основни цели. Презентацията е подходяща за ученици от 7 до 14г. , както и за всички, които се интересуват от темата.

Пълната програма ва Лятното зооучилище 2020 онлайн може да видите на официалния сайт на Зоологическа градина - София www.zoosofia.eu

всички статии