Новини

Изкуството и срещата със себе си

Изкуството и срещата със себе си

На 19 и 20 юни 2020, в началото на Разгара на лятото ще се проведе поредната Лятна школа от поредицата „Женското развитие и идентичност“. 

Програма

19 юни, петък от 18:30 – 21:00 часа

Изкуството и срещата със себе си – Ще пробваме да говорим за себе си чрез изкуството и да се насладим на това прекрасно умение да споделяш, да се свързваш и да се разкриваш по един сигурен и щадящ начин, именно защото изкуството е посредник в този процес. Как можем да даваме, дори на и сред непознати, да получаваме и да се усещаме с другите, дори когато сме на ново място или не познаваме никой. Изкуството свързва, разбира се, но то е и път към себе си.

20 юни, събота от 9,30 – 13,30 часа

Писането и разказването на истории лекува – За някои от нас писането е начин да говорим, да пресъздаваме ситуации и спомени, да потъваме и изплуваме колкото пъти се налага, минавайки през въпросите и неизвестните на собствения си път. Писането не е използване на думи. То е вдъхване на живот на думите. Усещане на вкуса им преди да се появят. Благодарност, когато ги намериш. Облекчение, че можеш да ги пишеш. За тези, които обичат да пишат, тези, които мислят, че не могат да пишат, но много биха искали да пробват, за тези, които обичат да четат и често се разпознават в нечий разказ.

20 юни, събота от 14:30 – 17:30

Малко трудно, много лесно – Уъркшоп, в който ще усетите едновременно лекотата на създаването и вътрешните си трудности към този процес. Ще говорим чрез действие и рисуване за вглеждането в …, приемането и разбирането на едни потенциално богати и пълни с възможности ситуации, които поставени в стереотипите на предишния ни опит, по-скоро ни създават пречки.

20 юни, събота от 18:00 – 19:00                                                      

Водещ: Валентина Маринова  –  психолог, фамилен и брачен психотерапевт, доктор по педагогика, с 18 години опит в консултирането и психотерапията на индивиди, двойки, семейства и групи. 

Повече информация можете да намерите тук

всички статии