Бременност

Без стрии по време на бременността. Възможно ли е?

Без стрии по време на бременността. Възможно ли е?

Стриите се поставят сред водещите кожни несъвършенства, които измъчват жените. Те представляват чисто естетичен дефект, без никакви здравни последствия и се образуват по видими части на тялото, а бременните жени са най-предразположени към този проблем във връзка с бързото покачване на килограми заради растежа и развитието на плода.

Колагенът и еластинът са основни протеини в съединителната тъкан на човешкото тяло. Те отговарят за еластичността и стегнатия вид на кожата и позволяват тя да възстанови състоянието си след разтягане или свиване.

Липсата на достатъчно колагенови влакна и еластин в кожата са едни от факторите, които водят до образуването на стрии.

3 ясни признака, че е възможно да получите стрии по време на бременността

1 – Майка ви е имала стрии през бременността

Генетиката играе важна роля в голяма част от здравословните състояния, които спохождат всеки един от нас през целия ни живот. И стриите не правят изключение. Ако майка ви ги е развила по време на своята бременност, вероятно в структурата на кожата ѝ има недостиг на еластин.

2 – Склонни сте към бързо покачване на килограми

При това състояние кожата няма възможност да се адаптира към бързото разтягане. Ако се стремите към плавно покачване на килограмитеи следвате препоръките да не се качват повече от 15 килограма за цялата бременност, има вероятност да предотвратите до известна степен образуването на стрии.

3 – Имали сте стрии през пубертета

Хормоналните изменения през различните етапи от живота на една жена предразполагат към промени в структурата на кожата. Ако все още виждате следи от младежките стрии, вероятността от повторната им поява по време на бременност се увеличава.

Как да предотвратите появата на стрии по време на бременността?

Обикновено стриите се появяват в един по-късен етап от бременността – след 5-ти – 6-ти месец. Затова е добре да се вземат предварително мерки.

Най-естественият метод е да поддържате кожата си здрава и хидратирана през цялата бременност, за да запази максимално своята еластичност. Но може да предприемете и някои други действия, за да сведете до минимум шансовете да се появят стрии.

Ценни храни и витамини

Храните, които са богати на витамин Е (авокадо, маслини, спанак, броколи, и др.), витамин C (ягоди, ананас, киви и др.), цинк и силициев диоксид, спомагат за формирането на колаген тип 1.

Витамин B2 (рибофлавин) и B3 (ниацин) също са ценни за поддържането на здрава кожа. Сред източници на B2 са козе сирене, сирене фета, месо, яйца, по-мазни риби като скумрия; бадеми, а витамин B3 (ниацин) можете да откриете в рибата, месата, зеления грах, авокадото и др.

Хидратирайте тялото си

Пиенето на поне 2 литра вода на ден също помага за заздравяване и обновяване на кожата.

Упражнения

В допълнение към повишаване нивата на енергия и подобряване на съня, упражненията възпрепятстват появата на стрии. Те подобряват кръвообращението, с което се поддържа еластичността на кожата и това я прави по-гъвкава и разтеглива.

Иновативна формула предотвратява появата на стрии

За още по-ефективна борба със стриите специалистите препоръчват приложението на спрей-емулсията ДжинДжира Медикасол/GinGira® Medicasol. Употребата на иновативния дермокозметичен продукт може да започне още в първите месеци на бременността, тъй като е изцяло безвреден и натурален.

ДжинДжира Медикасол съдържа като активна съставка пречистен екстракт от билката Азиатска центела (Centella asiatica) в комбинация с висококачествени хидратанти и емолиенти.

Азиатската центела е научно доказано средство за омекотяване, заглаждане и подобряване външния вид на кожата при стрии, стимулира фибробластите и повишава количеството на колаген тип 1. Хидратантите и емолиентите мощно допълват нейното действие. Като имитират естествената водно-липидна мантия на кожата, те овлажняват, изглаждат и даряват кожата с копринена мекота.

ДжинДжира Медикасол се предлага под формата на иновативна високотехнологична козметична форма – специална емулсия във вид на спрей, която се нанася лесно, попива бързо, не цапа и не запушва порите.

ДжинДжира Медикасол може да се използва както за превенция, така и за успешно заличаване на появили се вследствие на бременността стрии. За оптимални резултати се препоръчва да се прилага до 3 пъти дневно върху кожата, продължително време.

всички статии