Новини

Месец на родителите

Месец на родителите

През месец юни УНИЦЕФ стартира кампания в подкрепа на родителите – първите учители, най-стабилната опора и най-ценният ресурс за всяко дете В България лице на кампанията е актрисата Елена Петрова, а глобално тя е подкрепена от посланика на добра воля на УНИЦЕФ, Дейвид Бекъм, който също споделя своя опит като родител.

УНИЦЕФ вярва, че семейството е най-добрата среда за израстване и отглеждане на всяко дете. А подкрепата за децата задължително минава и през подкрепа на техните родители. Това е разбирането на Детския фонд на ООН навсякъде по света. В България поставяме конкретен фокус и върху усилията и геройствата на родителите на деца с увреждания, които се борят да предоставят справедлив шанс за развитие на децата си.

В рамките на Месеца на родителите, на сайта www.roditel.unicef.bg, УНИЦЕФ разпрострaнява множество материали в тяхна подкрепа – видеа със съвети на специалисти по ранна грижа; истории на родители, разказващи за радостите, но и за предизвикателствата, пред които се изправят; послания на известни личности, които се застъпват за нуждата от подкрепа към родителите.

 

всички статии