Новини

1 юни - Къде с дете?

1 юни - Къде с дете?

Здравейте, мили родители!

Наближава Денят на детето и от Училище БЕБЕ ви предлагаме няколко места, на които можете да заведете вашите съкровища и да им подарите един незабравим ден.

  1. Детски панаир

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София. Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. 

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица). Ще има игра посветена на символите скрити в герба на София, както и тематично ателие, с което да отбележим годишнината на столицата, в което всяко дете ще може да изработи свой магнит с емблематична сграда на София. В програмата има и редица спортни активности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

  1. Mini art fest 9

Много  цирк и изненади на 1 юни на Голямата сцена в Южен парк 2 (Хилтън парк) в 10:00 часа. Очаква ви голяма покрита сцена, циркови представления, работилници, тренировки  и  много добро настроение. 
На място ще се приготвят вкусни сандвичи и сладки, лимонада и наливна бира. 

Мини Арт Фест 9 е цирков празник; човешко споделяне на умения, идеи и ценности; обгрижване на деца и младежи в риск.

Ще бъде МИНИ! Ще бъде АРТ! Ще бъде ФЕСТ!
Ще бъде МИНИ АРТ ФЕСТ, и то за 9-и пореден път!
Заповядайте! Разбира се – вход свободен!

  1. Детски празник "всички заедно"

Събитието ще се състои в парк Борисова градина, лятна сцена на 1 юни 2019 г.  
Начало: 10.00 часа. Край: 20.00 часа.

Очаква ви развлекалелна програма на откритата сцена; забавни игри и танци;
детско караоке; ателиета: рисуване на лице, оцветяване на гипсови фигурки, изработване на предмети от естествени материали, изработване на пясъчни картини, колело на късмета и др.;томбола, изненади, награди и много други; Спортни състезания.

  1. "София моно" с безплатна детска програма

Деветото издание на фестивалът на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2019” ще се проведе от 1-ви до 9-ти юни тази година на обичайното му място – в уютния парк на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София. В тазгодишното издание на “СОФИЯ МОНО” в рамките на девет дни на едно място ще видим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша. 

Тази година в рамките на “СОФИЯ МОНО 2019” ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия, малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъсващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели! 
Детските събитията ще бъдат с НАЧАЛЕН ЧАС 13.30 ч. И ще са с ВХОД СВОБОДЕН! 

  1. Безплатен ден в Музейко

По случай детския празник Музейко отваря безплатно врати за своите малки и големи приятели, които ще имат възможност да преживеят един незабравим ден с вълнуващи занимания.

От 11:00 до 19:00 ч. всички деца и любопитни възрастни, които обичат да изследват и преоткриват света, ще могат да се запознаят с новите открития в света на науката, екологията, комуникациите и изкуствата. С помощта на истински учени младите откриватели ще пропътуват хиляди години из етажите на минало, настояще и бъдеще, а в края на деня ще знаят безброй любопитни факти за живота на планетата.

В отворената арт зона децата ще се срещнат с шведския иновативен конструктор Strawbees, който ще ги вдъхнови да тестват, изследват и конструират с помощта на своята интуиция.

Екипът на Музейко ще увлече деца и родители в тайните на енергията, центробежните сили, налягането, топлопроводимостта и астрономията  с кратки научни демонстрации и експерименти.

Пожелаваме ви един прекрасен ден!

всички статии