Бебе и дете

Подсичане при бебета през лятото – превантивни мерки

Подсичане при бебета през лятото – превантивни мерки

Основни ежедневни грижи за всяка майка през първите две години от живота на нейното дете са смяната на пелените и поддържането здрава кожата на бебешкото дупе. В противен случай кожата в тази област ще се възпали и ще последва силен и неукротим плач от страна на бебето през деня и нощта или веднага щом бъде поставено на повивалника.

Проблемът е особено актуален в разгара на лятото. Влажните пелени, високите температури, както и продължителният престой в детския басейн или в морето правят нежната бебешка кожа особено податлива на раздразнения, зачервяване и подсичане, особено в областта на пелените.

Ето няколко полезни превантивни мерки в тази посока:

  • Колкото и разпространено да е използването на бебешки мокри кърпички, тяхната употреба може би не е най-уместният избор, що се отнася до деликатната бебешка кожа. Те могат да съдържат химикали и други вредни съставки, които да влошат проблема с подсичането. По-подходящо е избърсването на областта около пелените с памучна кърпа, напоена с чиста хладка вода или кърпички на основата на 99,9% вода.
  • Препоръчително е по-честото сменяне на пелените от обикновено. През топлите месеци кожата задържа повече влага и по-лесно се стига до раздразнения и подсичане.
  • Избягвайте прекалено тесните пелени, които стягат кожата, причиняват изпотяване и задържат влага.
  • Не е препоръчително и използването на бебешка пудра, особено ако кожата вече е подсечена. Освен че запушва порите, фината пудра може лесно да бъде погълната при вдишване.
  • Когато е възможно през деня или вечер оставяйте кожата на бебето без пелени за определен период от време. Така кожата се възстановява от запарващия ефект от пелените.
  • Винаги използвайте  дермокозметичен продукт на основата на цинков оксид след всяко почистване, преди смяна на памперса.Това вещество се характеризира със защитни, успокояващи и противовъзпалителни свойства.

Подходящо средство тук е иновативният дермокозметичен продукт ДжинДжира Алба Бебе/GinGira® Alba Bebe под формата на спрей-емулсия.

Едно от най-големите предимства на ДжинДжира Алба Бебе спрей е оптималната концентрацията на цинков оксид - 10%, което гарантира висока ефикасност, като същевременно се предотвратяват негативите от по-високата концентрация на цинков оксид – трудно размазване и запушване на порите.

Допълнително продуктът е обогатен с качествени хидратанти и емолиенти, които поддържат кожата хидратирана. Освен това не е нужно да нанасяте с пръсти – просто напръскайте равномерно на тънък слой. Филмът, който се образува при нанасяне на спрей-емулсията ДжинДжира Алба Бебе, е напълно достатъчен да предпази деликатната бебешка кожа от негативното влияние на урината.

Мили мами, погрижете се за здравето на негово величество бебешкото дупе – то трябва да е нежно, пухкаво и меко. И не забравяйте всеки ден да се радвате на вашето бебче и да го целувате от главата до петите.

всички статии