Новини

SoFest - балканският фестивал на София с три големи концерта

SoFest - балканският фестивал на София с три големи концерта

Три дни SoFest!
Три дни изкуство и музика от Балканите.
Три дни забавления за деца и възрастни.

Тази година дестинацията е НДК, а локацията е емблематична – Kino & Bar Cabana или мястото за култура и музика на живо в София.

На 14-ти юни SoFest започва с балканска музикална експлозия. На една сцена ще излязат три групи: Танос Ставридис Квартет - Гърция, Теодосий Спасов Джаз Квинтет със специален гост Мирослава Кацарова - България и Тони Китановски Трио - Северна Македония.

На 15-ти юни ще се насладим на порция джаз с Хилда Казасян Квинтет. Вечерта ще премине под звуците и уникалното присъствие на Хилда Казасян - вокал и перкусии, Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.

На 16-ти юни е ред на група Акага. В годините групата се наложили в българската музика със своя уникален стил и специално за SoFest ще представи силно изявената си и колоритна брас секция.

Дневната програма на SoFest ще предложи театрални представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се потопят в света на изкуството на 15-ти и 16-ти юни от 10:00 до 17:00 часа.
Вход свободен.

Повече информация можете да получите тук

всички статии