Новини

Морковът Мори с важна мисия!

Морковът Мори с важна мисия!

С грижа за здравето на най-малките и техните семейства, каузата за здравословно хранене и стимулиране на разумното пазаруване, Столична община, фондация Credo Bonum и BILLA България, дадоха старт на кампания за намаляване на хранителните отпадъци.

Инициативата стартира през месец април с конкурс за рисунка за най-малките, които трябваше да създадат супер герой, който да се превърне в символ и лице на кампанията. Като такъв беше избран супер морковът Мори - основният образ, който активно ще стимулира разумното пазаруване и намаляването на хранителните отпадъци сред потребителите.

Мори ще популяризира целите и мисията на кампанията чрез запознаването на потребителите с проблемите на храненето, съхраняването на храните и правилното изхвърляне на хранителните отпадъци.

Кампанията ще се реализира пилотно в над 30 общински детски градини и ще продължи до май. Морковът Мори ще се срещне с над 1000 деца, като негова основна задача ще бъде да им обясни, че храната е ценен ресурс, към който трябва да се отнасяме отговорно. 

всички статии