Бебе и дете

По-здрави с всеки дъх или ползите от дифузера през зимата

По-здрави с всеки дъх или ползите от дифузера през зимата

През зимата, когато се отопляваме с климатици, ползваме централно отопление или конвекторни печки, влажността на въздуха в помещенията спада драстично и това може да повлияе сериозно на здравето на цялото семейство. Как?

Сухият въздух изсушава носната лигавица, което намалява защитната й функция и я прави податлива на инфекции, патогени и алергени. Нормалната и здравословна относителна влажност на въздуха е между 40% и 50%. При влажност на въздуха под 25%, над 70% от вирусите остават активни и способни да заразяват.

Бебето ви или пък вашето по-голямо детенце, което прекарва деня си у дома или в детска градина, има запушен нос, киха и кашля без видима причина, събужда се с пресъхнало гърло, суха кожа и очи - това са косвените признаци, че въздухът, който дишате най-вероятно е много сух.

Хремата и запушеният нос затрудняват дишането, пречат на бебето да се храни добре и да наддава, то е много по-раздразнително и всичко това нарушава спокойния му сън, а и вашия и със сигурност не е най-доброто за него. 

Освен това сухият въздух прави кашлицата мъчителна и повишава риска от спазъм и респирaторни усложнения. Неслучайно в тeзи случаи лекарите изписват инхалации.

А сега се запознайте с 10-те ТОП ползи на дифузера - малък уред, който посредством ултразвук превръща вода и/или етерично масло във фина влажна мъгла:

1. Овлажнява, пречиства и йонизира въздуха
2. Помага да се отпуши нослето
3. Втечнява гъстия секрет
4. Улеснява дишането
5. Успокоява кашлицата
6. Улеснява отхрачването
7. Подобрява съня на бебето, а и на майката
8. Намалява риска от спазъм
9. Намалява риска от усложнения
10. Безшумен, без филтри и допълнителни консумативи, лесен за употреба.

Healthy You помага на бебетата и децата, а и на цялото семейство, да дишат спокойно и да бъдат по-здрави!

От нас съветите, от вас действията.Не чакайте да се стигне до усложнения, а осигурете навреме оптимално ниво на влажност на въздуха във вашия дом с цел профилактика и бързо оздравяване.

 Екипът на Училище БЕБЕ и Клуб Родители

всички статии