За мама

Покупките, които трябва да направим преди бебчо да се е родил

Покупките, които трябва да направим преди бебчо да се е родил

Всяка жена, на която й предстои на стане майка, се суети особено много около покупките, които трябва да направи преди бебчо да се е появил на белия свят. Вследствие на това суетене съответно се купуват и много излишни и неподходящи неща. Ето защо, ние ви представяме списък, подреден по категории, който може да бъде ваш помощник при избора.

Всички дрехи, които избирате трябва да бъдат меки и удобни за новороденото ви.

Потърсете дрехи, които имат широки или еластични отвори. Избягвайте тези с много копчета, тъй като те просто ще ви забавят, а вие все още не сте свикнала с това си задължение.

Уверете се, че разполагате с няколко дрешки, които са 100% памук, в случай че кожата на бебчо е много чувствителна.

Добре е да имате повече дрехи в самото начало – това ви гарантира по-малко пране в първите седмици на майчинството.

Ето и списък с необходимото:

 5+ бодита (с дълъг ръкав и къс ръкав в зависимост от сезона)

• 5+ пижами-гащеризони (те правят нощното преобличане особено лесно)

• 3-4 екипа за игра или пътувания извън къщата (винаги са очарователни, но ако прекарвате много време у дома, ще откриете, че използвате по-често основни неща)

• 1-2 пуловера, жилетка или яке, плюс зимно якенце, ако ще имате зимно бебе

• 7+ чифта чорапи или буйки (те лесно могат да бъдат изгубени, така че не са излишни няколко допълнителни чифта)

• 3-4 шапки (имайте предвид сезона, когато купувате бебешки шапки, тъй като някои са по-подходящи за зимата или лятото)

• 5+ лигавници, които могат да бъдат полезни, независимо дали се хранят с бутилка или се кърмят.

Относно къпането, всички бебета ще се нуждаят от тензухена кърпа, бебешка хавлийка и спирт (за почистване на пъпния остатък). Подробна информация и съвети от специалист може да получите на нашата лекция, свързана с къпането и обличането на бебето.

Бебешки приспособления, които смятаме за абсолютно необходими са:

Бебешка седалка: безопасността на бебчо е на първо място. Задължително снабдете колата си с това съоръжение, за да може да спазите закона и по-важното да гарантирате безопасността на вашето дете.

Детско креватче или бебешка кошарка: осигурете място за бебчо във вашия дом, независимо дали сте решили бебето да спи при вас или не, подсигурете му едно удобно място, което може да си бъде само негово.

Бебешка количка: Инвестирането в качествена количка е добра идея. За новородено ще ви бъде удобна количка, към която има закрепена седалка. Важни са: размерът на колелата, дръжката на самата количка – тябва да бъде удобна за държане и на подходяща височина за вас.

Бебешка люлка: Много от майките, както и ние самите, сме на мнение, че бебешката люлка може да бъде едно много удобно приспососбление, което да ви помага при приспиването на бебето.

Бебешка ваничка: На пазара има голямо разнообразие от приспособление за къпане. Повечето от тях притежават предимства и недостатъци. Добра идея е при пазаруването да се иформирате предварително и след това да купите това, което смятате, че ще бъде най-полезно за вас и вашето бебе.

Хранене и повиване на бебето

Кърменето е един естетвен процес, които не се нуждае от много допълнения. Тук  полезни  ще бъдат помпите за изцеждане. Ако планирате хранене с бутилка, ще трябва да разполагате с поне 3 от тях, от вас зависи дали те ще бъдат стъклени или пластмасови и двата вида имат своите предимства и недостатъци.

Решете дали използвате памперси за еднократна употреба или пелени за многократна употреба. (Имайте предвид, че през първите няколко седмици ще са ви необходими най-малко 8-10 памперса.)

Не забравяйте, че вашето бебе ще расте бързо и може много скоро да се наложи смяна на размера на пелените.

Ето и няколко допълнения, които също ще ви бъдат крайно необходими:

  •         комплект за първа помощ
  •         термометър
  •         бебешка козметика (шампоан,бебешко олио, крем против подсичане)
  •         бебешка ножичка за нокти
  •         възглавничка за кърмачки
  •         календар или книга за записване на първата година на бебето

По материали от pregnancy.thefuntimesguide.com

 

 

всички статии